menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros krémes (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

a sárga lapokhoz:
30 dkg mandula
4 dkg kókuszliszt
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a lekváros réteghez:
25-30 dkg cukormentes szilvalekvár
1-4 evőkanál víz (attól függ, mennyire folyós a lekvár)

a krémhez:
35 dkg főzött tojássárgája rúd
5-8 dkg méz (xilit vagy nyírfacukor vagy eritritol)
1-2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz vagy kókusztej

továbbá:
2 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé

Elkészítés:


A sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőből kivéve ketté osztjuk a tésztát, majd egyenként két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő laphoz is fel lehet használni) pizzavágóval szabályosra vágtam a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) betettem a formába.) A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit előzőleg a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk. Rátesszük a másik lapot és 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt átsütjük. Kivesszük kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a vaníliás krémet, amihez az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. A lekváros tésztát félbe vágjuk. Az egyikre rákenjük a krém felét. Rátesszük a másik lapot, amire aztán a maradék krém kerül. A tetejét finomra őrölt csokoládéval szórjuk meg. A sütemény akkor a legfinomabb, ha fóliával letakarva egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt a tészta magába szívja a lekvár és a krém nedvességét és puhává válik.

Trükkök, tippek, praktikák:


a krémhez:
5 dl ToTu tej
5 tojássárgája
1 dkg zselatin
10 dkg eritrit
vanília ízlés szerint
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük.

Szilvalekváros krémes (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt rózsakalács
Kelt rózsakalács

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel,és a hozzávalókat alaposan kidagasszuk. 1 órát keljen. 4 fele osztom,és minden cipót is kb 7-8 fele osztom.A túrót cukorral,van.cukorral i...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Kókuszos-csokis kalács
Kókuszos-csokis kalács

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Málnás (stb...) krémes
Málnás (stb...) krémes

A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Palacsintabatyú
Palacsintabatyú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk