- 5 g só
- 40 g tápiókakeményítő
- 10 g szezámmagliszt
- 20 g tökmagliszt
- 5 g útifű maghéj
- 30 g rost sütőmix
- 1 db M-es tojás
- 60 g kókuszolaj
- 30 g szezámmag
- 5 g konjakliszt
- 1 dl kókusztej
- kenéshez: 1 lazán felvert tojás
- szóráshoz: magvak, fűszerek, durva szemű só
A kenéshez és a szóráshoz használt alapanyagok kivételével minden hozzávalót összegyúrunk egy keverőtálban és fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra, két gáztepsit pedig szilikonos sütőlappal bélelünk.
A tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk, a két tenyerünk között minél vékonyabbra lapogatjuk és a tepsibe pakolgatjuk szorosan egymás mellé.
Megkenjük a felvert tojással, tetszőleges magokkal hintjük és 10 perc alatt készre sütjük alul – felül fokozaton, majd légkeverésre kapcsoljuk a sütőt és 5 percig szárítjuk.
A megadott mennyiségből nekem 60 db lett, ami kényelmesen elfér kettő, hagyományos méretű gáztepsiben.
Kihűtve ropogós, 3-4 naposan sem szikkad meg!
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítü...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsolom a margarinnal/vajjal, majd hozzákeverem a sajtot, a sót, a tojássárgáját. Végül pedig hozzákeverem a tejben felfutott szalalkálit. Tésztává gyúrom, majd rög...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval. A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor h...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Könnyűsütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű