Hozzávalók (200-230 g nachos):
75 g Cassava dara
20 g kókuszliszt
5 g útifűmaghéjliszt
2 g himalája só
1 g (csipet) szódabikarbóna
30 g kókuszolaj
170 g víz
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, majd két szilikonos zsírpapír közt nagyon-nagyon vékonyan kinyújtjuk.
A vékony tésztát háromszögekre vagdossuk, és forró kókuszolajos palacsintasütőben mind két oldalukat aranybarnára sütjük a tortilla chipseknek.
Miután kisült ízlés szerint fűszerezhetjük/sózhatjuk stb... :)
100 gramm kész nachos átlagos
tápértéke:
208.8 kalória + a kókuszolaj, amin sül
2.5 g fehérje
16.25 g szénhidrát
15.6 g zsír + a kókuszolaj, amin sült
A lisztet, korpákat, sót, szódabikarbónát összekeverjük. A tojást, kókuszolajat aprítógépbe tesszük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül kézzel összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig morzsoljuk össze, míg a zsiradék teljesen körülveszi a lisztszemcséket. Ezután hozzáadjuk a többi összetevő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA mascarponét ízesítjük sóval, borssal, és a citrom kifacsart levével krémesre keverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A tojást kihabosítjuk a tojássárgájával és a mascarponéval, ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a lisztet, a túrót és a sót egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Ha túl “leveses” a túró és kicsit ragad a massza, 1-2 evőkanál lisztet még adhatunk hozzá. Ha nem ragad, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű