250 g DiaWellness sütőliszt
300 ml tej
1 tojás
100 g olvasztott vaj
1/2 cs. szárított élesztő
1 csipet só
1 csipet fruktóz (csak hogy az élesztőnek könnyebb dolga legyen)
20 ml folyékony édesítő
1 tk vanília kivonat
2 kávéskanál olaj
Fontos, hogy minden hozzávaló langyos legyen! Nem hideg és nem forró.
Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. A langyos tejbe szórjunk egy csipet fruktózt (vagy hagyományos cukrot) és adjuk hozzá a szárított élesztőt. Amikor felfutott, öntsük a liszthez. Mehet bele az olvasztott, de nem forró vaj, a tojás, a vanília kivonat és a folyékony édesítő. Fakanállal dolgozzuk össze és letakarva meleg helyen hagyjuk 45 percig pihenni. Ezalatt a tészta kelni fog. Akkor jó, ha nokedli állagú lesz. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fánksütő mélyedéseit kenjük ki olajjal és töltsük meg a 2/3-áig a tésztával. Toljuk be a sütőbe és süssük szép pirosra őket. A recept alapján ez 10-15 perc, egy másik blog szerint 20, nekem fél óra kellett hozzá. Minden sütő más, tehát leskelődjetek. :-)
Ha kihűltek a fánkok, fordítsuk meg őket, a hasuk legyen felül. Ezután már lehet is díszíteni kedvetek szerint. De nem muszáj! Még a (nyírfa)porcukor sem kötelező a tetejére. Kínálhatunk hozzá cukormentes lekvárt, úgy is tökéletes.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2015/01/donut-amerikai-fank-tepsiben-sutve.html
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés 1 Gyűjtsünk össze annyi sörös dobozt, amennyi kürtöskalácsot készítünk. Lemosás után szárítsuk ki őket. Elég nagyra hagyva vágjunk alufóliát, hogy mindenhol betudjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű