menu

Családireceptkönyv.hu

Golyók bounty 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g CH csökkentett liszt (DW sütőliszt)
30 g keserű kakaópor
80 g vaj vagy margarin
40 g nyírfacukor por
1 tojás sárgája
1 kk vaníliavelő
1 csipet só
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
15-20 ml hideg víz

A kókuszos töltelékhez:
1 tojás fehérje
70-80 g kókuszreszelék
50 g nyírfacukor por

A díszítéshez (nem kötelező)
3-4 kocka cukormentes étcsoki
1 tk olaj

Elkészítés:


A tészta száraz hozzávalóit szitáljuk egy tálba. Reszeljük hozzá a citomhéjat. Morzsoljuk el a puha (de nem olvasztott!) vajjal vagy margarinnal. Üssük hozzá a tojás sárgáját és adjuk hozzá a hideg vizet. (15-20 ml kell bele. Inkább kezdjünk kevesebbel, nehogy túl ragacsos legyen a tészta). Gyúrjuk össze a tésztát és folpackba csomagolva hagyjuk pihenni hűvös helyen, de nem a hűtőben. A tojás fehérjéből a nyírfacukor porral verjünk habot. Ebbe szórjuk a kókuszreszeléket. 70-80 g között kell beletenni a tojás nagyságától függően. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle. Már a recept elején említettem, hogy ez nem annyira egyszerű. Azért ha nem akarunk szabályos golyókat csinálni, akkor kivitelezhető. És nem is kell, hogy túlságosan gömbölyödjenek, a köré gyúrt tésztától lesz szép alakja a sütinek. Tehát ha sikerül 16 halmocskát előállítani, már nyert ügyünk van!
A kókuszos tölteléket tegyük egy órára a fagyasztóba. (Én sokkal hosszabb időre hagytam bent, ez is lehet az oka, hogy a gombócok gombócok maradtak).
A nyers tésztát osszuk 16 részre. Gyúrjunk belőle golyókat, lapítsuk ki és csomagoljunk mindegyikbe egy-egy kókuszgolyót. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg illatozni kezd és egy kis színt kap az alja. (Kb 25 perc).
A kész kokostart hagyjuk kihűlni. A csokit az olajjal vízgőz fölött olvasszuk fel és egy kiskanállal "firkáljuk össze" vele a sütiket.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/11/torok-kokostar-diabetikusan-ami-tul-jol.html

Golyók bounty 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar NÉRÓ
NÉRÓ

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler
Isler

1 összekeverem a - lisztet a sütőport a fahéjat és a kakaót . Utána összekeverem a szoba hőmérsékletű vajat ( 10 mp ) szoktam mikrózni. és a tojás sárgákat habosra keverem . Maj...

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa

1. A lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom á...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Hartyányi krémes
Hartyányi krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk