150 g diabetikus édes omlós keksz
100 g vaj
1 tk rum aroma
750 ml natúr joghurt (2 nagy doboz)
250 g áfonya
150 g nyírfacukor por
1 csomag (20g) zselatin
A kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, és egy tk rum aroma társaságában keverjük el a darált keksszel. Az egészet simítsuk el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alján. (Jól nyomkodjuk le és tegyük be a hűtőbe).
A megmosott áfonyát turmixoljuk össze az egyik doboz joghurttal és a nyírfacukorral. A joghurt másik felét keverjük össze a zselatinnal és melegítsük addig, míg teljesen össze nem olvad. Ezután csak össze kell keverni a kettőt, és a kekszes alapra önteni. Mehet vissza a hűtőbe néhány órára dermedni.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/07/afonyas-joghurt-torta-diabetikus.html
1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. 2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta. Kimérjük a kemény...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 165 fokra. A tojásokat (nem kell kettéválasztani) a kristálycukorral felverjük habosra (fehéredésig). Hozzá szitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű“Tészta”: A fonottkalácsot felszeleteljük, majd kb 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. (fehérjére nem lesz szükségünk) A tejet a cukrászhabbal és a vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű