menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta zöldcitromos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
160 gr zabkeksz
60 gr szobahőmérsékletű vaj
250 gr Philadelphia krémsajt
100 gr porcukor
2 tojás
1 tojás sárgája
50 gr tejszín
50 gr tejföl
1 lime leve
½ citrom héja
1 tk keményítő

Elkészítés:


Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgáját is, mindegyiket alaposan elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, tejföl és a lime leve és a citrom reszelt héja. A végén pedig az egy teáskanálnyi étkezési keményítő. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős. Akkor lesz igazán jó, ha 1 napra hűtőbe tesszük, utána lehet szépen szeletelni majd. Ahogy látjátok, egyedül a tortaforma becsomagolása és vízbe helyezése a szokatlan momentum az elkészítésben, ettől lesz, hogy a torta igazából szinte inkább “fő” mint sül. Ha a tetejére villával szép mintákat húzunk, úgy fog megsülni, tálalásnál pedig kedvünkre dekorálhatjuk akár citromkarikákkal, akár pedig egy sebtében főzött gyümölcsöntettel. Piros bogyós gyümölcsökből készült öntet a legjobb hozzá, ha nincs már friss a piacon, akkor a fagyasztóból is előkaphatunk egy-két marékkal, hozzá kevés cukor és 10 perc alatt remek öntetet készíthetünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.stylemagazin.hu/hir/Anyu-sut-zoldcitromos-sajttorta/12387/gasztronomia/

Sajttorta zöldcitromos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Perníková bomba
Perníková bomba

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró torta, túró rudival
Túró torta, túró rudival

A krém: fél kiló túró, 1 cs. zselatin, fél liter tejszín habbá verve, kis cukor ízlés szerint.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis marcipán
Hamis marcipán

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pezsgőkrémes torta
Pezsgőkrémes torta

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk