22 dkg DW sütőliszt
3 dkg keserű kakaópor
15 dkg nyírfacukor
5 tojás
15 dkg vaj
150 g natúr joghurt
1 csomag sütőpor
egy csipet só
1 tk vanília kivonat
2 tk színtelen mandula aroma
fél kg körte
(1 citrom vagy egy zacskó citromsav)
A megmosott körtéket vágjuk négybe. Vágjuk ki a magházát és szeleteljük fel. Felhasználásig tartsuk citromos vízben, így nem fog megbarnulni. A puha vajat keverjük habosra a nyírfacukorral. A tojások sárgáját és a joghurtot hozzáadva alaposan dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a mandula aromát is. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaót és a sütőport. Több részletben keverjük el a többi hozzávalóval. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A felét dolgozzuk bele a tésztába, a többit már óvatos mozdulatokkal forgassuk bele. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Elég sűrű tészta, tényleg kenni kell, nem folyik.
Ez kell ahhoz, hogy a körte szeletek a süti tetején csücsüljenek és ne süllyedjenek le az aljára. Finom puha szaftos lesz, megígérem :-)A körte szeleteket rendezzük el a tészta tetején. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe (gázsütő 2-es fokozat) és tűpróbáig süssük. Ez nekem 35 perc volt
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/09/amarettos-kortes-suti-nyirfacukorral.html
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk egy kis forró vízbe: így egyrészt lejön róluk a sok felesleges cukor és olaj, meg kezelőanyag, másrészt megdagadnak. A zabpelyhet összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A gyúródeszkára borítjuk az átszitált lisztet. Hozzáadjuk a margarint, és gyorsan összemorzsoljuk. Ezután adjuk hozzá a többi nyersanyagot, gyorsan dolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporból a szokásos módon, két evőkanál cukorral, a tejjel sűrű pudingot készítek.Összekeverem a már főtt rizzsel, beleteszem a két tojássárgáját, a maradék cukrot és a barac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű