400 ml habtejszín
100 g 74%-os étcsokoládé
40 g vaj
150 g nyírfacukor
1 tk vanília kivonat
1 csipet só
10 fagylalt tölcsér (sima ostya)
A csoki burokhoz:
100 g 74%-os étcsokoládé
35 g vaj.
Ebből maradni fog, de ennyi kell, hogy szépen meg tudjuk mártani a betöltött tölcséreket.
100 g csokoládét 4 dkg vajjal vízgőz fölött olvasszunk fel. A hideg (!) tejszínt egy csipet sóval és a nyírfacukorral verjünk habbá. Ízesítsük a vanília kivonattal, és óvatosan forgassuk össze a langyosra hűlt csokival. A tölcsérekbe kanalazzuk csurig a krémet és simítsuk le. A hűtőben hagyjuk kicsit dermedni. Olvasszuk fel a maradék csokit két teáskanál (3,5 dkg) vajjal, és egy gyors mozdulattal mártsuk bele a tölcsérek tetejét. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csokiburok megdermed a tetején. Kis idő múlva már fogyasztható, de az állaga másnapra az igazi. És valami különös okból kifolyólag a tölcsér sem ázik el ... ;-)
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/05/cukormentes-teli-fagyi-hazilag.html
A sós vízben félpuhára főtt karfiolt lecsepegtetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket a következőképpen: Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRozmaringtea A teát nem nehéz elkészíteni, nagyjából 1 teáskanálnyi szárított rozmaringot forrázz le 1 liter vízzel. Fedd le, hagyd állni 10 percet, és kedved szerint ízesítsd méz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk. Egy kis lábasban 20 percig főzzük, kis lángon. Hagyjuk, hogy a leve kifőjön, kevergetjük, nehogy l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű