1 kg karfiol, 50 dkg darált sertéshús (szárnyas is jó),
1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, majoránna, 3 gerezd fokhagyma,
olaj,őrölt paprika, főtt rizs (1 zacskós rizs),tejföllel hígított
híg besamel mártás, sajt a tetejére és a mártásba
A sós vízben félpuhára főtt karfiolt lecsepegtetjük. Ezalatt
elkészítjük a tölteléket a következőképpen:
Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a
darált húst, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk. Hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, és kevergetve morzsásra sütjük, megszórjuk őrölt paprikával,
ezzel is elkeverjük és félretesszük. Ha tartalmasabbra szeretnénk készíteni,
akkor adjunk hozzá főtt rizst (ez elhagyható). Kiolajozott tepsibe
rétegezzük a hozzávalókat.
Egy réteg karfiol, egy réteg húsos massza, besamel mártás, karfiol...,
így tovább, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére besamel mártást simítunk,
amit vastagon megszórunk reszelt sajttal, és közepes hőmérséklet mellett
szép pirosra sütjük.
Den Backofen auf 180 Grad vorheizen. Die Paprika längs halbieren, entkernen und waschen. Die Paprikahälften mit der Schnittfläche auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat sós, forró vízben kb. 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk. Aprítógépbe dobjuk a következőket: főtt tojások, hagyma, tv paprika. Összeaprítjuk a géppel. Kikeve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk, majd sóval és borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük mustárral. Az újhagymát és a paprikát felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű