1 kg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
1/2 l tej
1 tojás
1 csopet só
olaj a sütéshez
2
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd nylon zacskóban 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük. Mindog csak annyit vegyünk ki, amennyot frossen megeszünk
Az élesztőt felfuttatom. A lisztet átszitálom. a tepertőt átdarálom, hogy krémes legyen és összekeverem az 1 mk sóval és a borssal. Három részre osztom a tepertőkérmet. Összeállí...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű