egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg burgonya
5 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4 nagy paradicsom
1 zöld kaliforniai paprika
bazsalikom
só
rozmaring
pirospaprika
egy citrom leve
kevés olaj
2-2,5 dl víz
A páchoz:
1,5 dl napraforgó olaj
1,5 dl olívaolaj
1,5 tk só
1,5 kk bors
1 tk pirospaprika
1 tk oregánó
1 tk rozmaring
A páchoz valókat összekeverjük.
A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.
A szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: KönnyűA répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű