menu

Családireceptkönyv.hu

Ételízesítő házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
3 db zeller
3 db karalábé
1 közepes fej karfiol
1 közepes fej kelkáposzta
6 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)
3 csokor petrezselyem
25 dkg só (kilogrammonként)

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítás után ledaráljuk . A petrezselyem zöldjét felaprítjuk.
A ledarált zöldségeket megmérjük, egy nagy keverő tálba rakjuk (műanyag lavór is jó), hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is és kg-ként 25 dkg sót számítva megsózzuk.
1 napot állni hagyjuk, azután befőttes üvegekbe rakjuk (minden üvegbe jusson a zöldség levéből is).
Hűvösebb helyen tároljuk. Felbontás után is eláll.

Ételízesítő házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
 11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül
11. Szilva lekvár, cukor és tartósító nélkül

Fazék, fél deci ecet az aljára, rá a szilva kicsit összenyomkodom /darálom /,felteszem főni ,amíg forrni kezd teszek rá fedőt utána leveszem. Csak annyira szabad főnie mint a húsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes egreslekvár citromfűvel
Mézes egreslekvár citromfűvel

A megmosott, megtisztított egrest lecukrozzuk, hozzáadjuk a citrom héját, levét, belekeverjük az apróra vágott citromfüvet meg a zselésítőt, azután feltesszük főni. Amikor majdnem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem
Fűszeres-aranyló sárgabarack dzsem

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és apróra szeleteljük. Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet. A gyümölcsöt és az almalevet egy főzőedényb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Káposzta savanyítás
Káposzta savanyítás

Szedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk