(2 rúdhoz):
20 dkg darált háztartási keksz (Ha egész kekszünk van, megdaráljuk.)
10 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 púpos evőkanál kakaó
10 dkg mazsola (megtisztítva az idegen anyagoktól, megmosva, lecsepegtetve)
1 db tojás
nagy maréknyi meggybefőtt (kimagozva és a levétől lecsurgatva)
nagy marék durvára vágott dió
kevés rum
2 darab ostyalap
A darált kekszet meglocsoljuk rummal, beletesszük a mazsolát és meggybefőttet, majd összekeverjük és félre tesszük.
Tiszta konyharuhát jól benedvesítünk, kicsavarjuk, ráhelyezünk egy ostyalapot, majd ráhajtjuk a konyharuhát, rátesszük a következő ostyalapot, amire szintén nedves konyharuha kerül.
A vajat kissé fölmelegítjük . (Nem forraljuk!)
Beletesszük a cukrot, a tojást és kis tűzön folyamatosan keverjük, míg a cukor el nem olvad.
A kakaót is hozzáadjuk és csomómentesre elkeverjük, majd az egészet összegyúrjuk a félretett kekszes anyaggal. Ha lágy a masszánk, kevés darált kekszet adunk hozzá.
A tölteléket kettéosztjuk. Egyik felét a már megpuhult ostya hosszabb felére helyezzük henger alakban és óvatosan feltekerjük. Az ostyalap egyik oldala négyzetrácsos, a másikon ferde a mintázat. Érdemes a négyzetrácsos oldalra tenni a tölteléket, mert felcsavarás után a ferde mintázat kerül kívülre, amely megkönnyíti a szeletelést. :) Az ostya átfedése alulra kerüljön!
Kihűlés után éles késsel ferdén szeleteljük kb. 5 mm vastagságúra. (Könnyű szeletelni.)
Jobb ha hagyjuk néhány órán át állni, esetleg másnap is szeletelhetjük.
Elkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit össze gyúrjuk,majd 2 részre osztjuk.Zsírpapíron a maradék kókusz reszeléken kinyújtjuk,alul felül szórjuk,5 mm vastagra nyújtjuk.Meg kenjük a fele krémmel,majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű