600 g liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ecet
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
30 g élesztő
400 ml víz
fokhagyma, tejföl, SOK sajt
Az élesztőt 50 ml langyos vízben, kevés cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagasztunk. Legjobb ezt a műveletet fakanállal végezni.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, 15-20 percet pihentetjük.
Olajos kézzel, nagyjából kör alakot formázva kihúzogatjuk, nekem 16-18 cm átmérőjű lett sütés után.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük és papírtörlőre állítjuk, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Tetszés szerint ízesítjük.
Forrás: http://www.limarapeksege.hu/2009/07/langos.html
A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.Mélyebb edényben, 1 ek olivaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk,sózzuk,borsozzuk.A tésztát nem túl puhára főzzük,les...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz elésztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a 20 dkg reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlasz tojásos tészta, amelyet lappá nyújtanak, majd feldarabolnak. Az azonos nevű rakott, csőben sült tésztaétel alapja. Frissen, szárítva és előfőzve is kapható. Egy változata a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes