- 60 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 4 tk. só
- köménymag
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A tetejére reszelt sajtot és köménymagot szórunk, majd a kívánt méretű rudacskákra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük, majd tepsiben, sütőpapíron 200 °C-on aranybarnára sütjük.
A lisztben a sót kézzel elkeverjük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és a langyos víz egy részét. Az ujjaink hegyével elkezdjük összedolgozni, ha szükséges a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyű1. Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. 2. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm, majd mikor elkészült leöntöm a főzővizet, rádobom a vajat, alaposan összetöröm és hagyom hűlni. Amikor k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű