Cseresznyeraguhoz
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 ek barna cukor
- 60 dkg cseresznye (kimagozott)
- 1 db citrom (héja és leve is)
- 1 csomag dzsemfix (extra 2:1-ben)
- 2 db csillagánizs
-
Tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (szóráshoz)
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra.
2. Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok.
3. A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni, majd a dzsemfixet is belekeverjük. 20 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Én előző nap készítem el, amikor a tésztát.)
4. A kész raguból már eltávolítjuk a fűszereket, a sűrű ragut villával megböködjük, és a tésztára öntjük 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozzuk, és díszítjük.
5. 180 fokon sütjük 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük, 35x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 2 cipót formázunk, majd egyesével kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra. 2 Éles késsel kis rombuszokat vágunk, majd mindegyikre 1 kanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Minél habosabb, annál jóbb, én legalább 10 percig vertem kézi robotgéppel. Ezután óvatosan belekeverjük a kakaót és a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. 2.A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzzük és a még forró pudinghoz keverjük a tejfölt, végül a meggyet is. 3.Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű