menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros és csokikrémes linzer


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
3 evőkanál hideg víz
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

baracklekvár
1/2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé

A tészta tetejére:

1 tojásfehérje

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután az első cipót 4 mm vastagra kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk, és 180°C-on megsütjük. Amikor kihűltek, lekvárral összeragasztjuk, majd porcukorral megszórjuk. A másik cipót 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire sorakoztatjuk, a tetejét tojásfehérjével lekenjük (mandulapelyhet is szórhatunk rá), és 180°C-on megsütjük.

A krémhez a csokoládét darabokra tördeljük, a tejszínnel összeforraljuk, majd kihűtjük. Dermedés után összeragasztjuk a krémmel. Marad egy kicsi a krémből, felolvasztjuk, és csurgatunk mindegyik korong tetejére. Finom omlós, akár már 1 óra múlva is fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvalekvárral töltött mézespogácsa
Szilvalekvárral töltött mézespogácsa

A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lis...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült fánk
Tepsiben sült fánk

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Panna cotta
Panna cotta

A tejet a tejszínnel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik benne és krémes állaga lesz. Hagyjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Linzer-champagner.
Linzer-champagner.

2-3 mm vastag legyen 180C --8 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk