300 g tej,50 g vaj,20 g friss élesztő,20-60 g cukor,550 g kenyérliszt,fél tk só,1 egész tojás+ 1 sárgája/ez lehet 3/,2 dl 30%-os habtejszín.
Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x20-25 percig kelesztjük.Kb. 30 percig sütjük.
Fonás után kalácsformára igazítjuk.
A sütőporral és az 1 evőkanál Szerencsi kakaóporral összekevert lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a robotgép gyúrópálcájával simára keverjük. Vajjal ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel, amíg buborékozni nem kezd. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, egy tojással, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA briós tészta elkészítéséhez langyos tejre és szobahőmérsékletű, nem olvasztott de egészen puha vajra lesz szükséged. Ezeket készítsd elő első lépésben. Szitáld bele a lisztet eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA videóban dupla adag töltelék lett elkészítve a lenti leírásban 4 db bejglinek a pontos receptje található: 34:30 el is mondtam ezt csak a videó végét kevesen várják már meg. Nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű