30 dkg margarint,30 dkg porcukrot,30 dkg darált diót,30 dkg lisztet,3 egész tojást jó alaposan összegyúrunk.Ízesítjük őrölt fahéjjal,szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.
Rövid ideig a hűtőben dermesztjük,majd hat egyforma részre osztjuk,kerekre nyújtjuk,és 170 c-os sütőben mindegyiket külön-külön megsütjük.Minden lapot megkenünk más.más lekvárral,és egymásra tesszük őket,a tetejét porcukorral meghintjük.
5-6 nappal előtte meg lehet sütni,ettől még finomabb lesz a süti.Lehet narancs,s.barack,eper,áfonya,szilva,bármilyen lekvár.....
piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk annyira, hogy a finom szemcsék mellett maradjon egy kevés, durvább darabka is, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Egyik felét egy (alján sü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kölesből túrót készítünk a már megszokott módon, és egy üvegtál aljára nyomkodjuk, hagyjuk kihűlni. Ez esetben ne tegyünk bele grízt, helyettesítsük 1 dl növényi joghurttal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákhoz Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, sót és a sütőport, majd félretesszük. Egy másik tálba öntjük a puha vajat, majd a cukorral és olajjal simára keverjük. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű