menu

Családireceptkönyv.hu

Epres túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kerek piskótatortalap 1/3-ad része,
3-4 evőkanál pikáns lekvár,
40 dkg tehéntúró,
4 dl tejszín,
4 evőkanál zselatin,
½ citrom reszelt héja,
60 dkg eper,
2 dkg vaníliás cukor,
8 dkg porcukor,
1 zacskó tortabevonó zselé

Elkészítés:


piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben kitöltse (a készen kapható piskótatorták általában 20-22 cm átmérőjűek), megkenjük eper- vagy ribizlilekvárral.
Az eper 1/3-ad részét, legszebbeket félretesszük a díszítéshez, a többit alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárakat eltávolítjuk – ha túl nagyok a szemek, szeletekre, gerezdekre vágjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a reszelt citromhéjat: a zselatint 6 evőkanál vízzel, lassú tűzön, állandóan kevergetve csak addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad; a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A túróba lazán belekeverjük a langyosra hűlt zselatint, kanalanként a tejszínhabot. A massza felét a piskótalap tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék masszával, fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző este elkészítjük.)
Fogyasztás előtt legalább 1 órával a tetejét díszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a (zacskón olvasható utasítás szerint elkészített) tortazselével és legalább fél órára hidegre tesszük.
Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra csúsztatjuk. Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Epres túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokikrémes torta (paleos)
Csokikrémes torta (paleos)

Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Hólabda torta
Hólabda torta

- A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (24 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csokis torta fehér krémmel
Csokis torta fehér krémmel

Tepsi mérete: 26 cm x 15 cm Sütési idő: 170°C/25 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes barackos szelet
Krémes barackos szelet

1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliával habosra kavarjuk, hozzáadunk 2 ek lisztet, majd a puha vajat. 2. Amikor szép sima a massza, belekavarjuk a többi lisztet, sütőport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk