menu

Családireceptkönyv.hu

Zebra kalács.....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos tej,2,5 dkg élesztő,15 dkg cukor,kicsi vanília aroma,csipet só,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin,60 dkg liszt,2 tojás sárgája, a kakaós feléhez 2 evőkanál kakaó.A lekenéséhez egy egész tojás.Kelt tésztát készítünk kettévesszük,az egyik felébe kerül a kakaó,és hogy ne legyen száraz a kakaós fele egy kicsi folyadék/Víz,tej/.

Elkészítés:


A duplájára kelesztjük őket.A 2 részt ismét 2-é vesszük.Egyforma 4 "lapot" nyújtunk belőlük.fehérre megy a kakaós,fehér és a kakaós megint.Feltekerjük,fonjuk,kelesztjük,és a tojással lekenjük.Kelesztjük és sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
Lekváros-kakaós kavart süti recept
Lekváros-kakaós kavart süti recept

A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Natália
Medeno srce
Medeno srce

A hozzávalókat összekeverni,majd sütőpapiros tepsibe tenni. 180 fokon sütni 35 percet. Amikor a piskóta kihült, a tetejét (szilva) lekvárral lekenni,majd csoki mázzal leönteni

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-csokis kalács
Kókuszos-csokis kalács

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
*Túrós batyu
*Túrós batyu

Sima kelt tésztát gyúrok. Az élesztőt felfuttatom cukros tejben. Minden hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen. Érdemes pár órával előbb kikészíteni mindent az asztalra. Jól ki k...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk