25 dkg száraz tartkabab
30 dkg füstölt oldalas
babérlevél 2-3
fokhagyma 5-6 g
liszt, olaj,
pirospaprika
ecet, tejföl
Babot előző este átválogat, beáztat
Másnap kuktába a babot, a megmosott füstölt oldalast és a babérleveleket
Só NO
Kb 1 óra főzés
Fokhagymás rántás tejjel és főzőlével
Összeforral, só, ecet, cukor
Végül tejföllel összeforral
Az előre beáztatott lencsét odatesszük főni beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, majd babérlevelet, a hagymát, és sót adunk hozzá. Fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész a le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Leöntjük róla a vizet és hideg sós vízbe feltesszük főni. Ha megpuhult a bab, akkor készítünk egy világos fokhagymás rántást. Berántjuk vele a főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazbab főzeléknek van aki fehér gyöngybabot használ. A babot beáztathatjuk, de én nem szoktam. Oda tesszük főni babérlevéllel és sóval. Amikor megfőtt vöröshagymával és fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. 2: Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű