Csülök, tarja, comb
Köröm, bőrke
Fül, farok
1 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
20-30 szem fekete bors
Kocsonya fűszerkeverék
Húsokat hideg vízbe tenni
Lassú tűzön, habját néha leszeve 3-4 órát főzni
Ha a hús már leválik a csontról, tálcára kiszedni, kicsontozni
Levet leszűrni, lehűteni, zsírját hidegen leszedni
Húsokat edényekbe szétrakni
Levet visszamelegíteni, húsokra meregetni.
A kocsonya fűszerkeverék tartalmaz étkezési zselatint
Használatakor ügyelni a fűszerezésre
A szűrt levet egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így egyben leszedhető a zsírlemez
Fagyasztható is, normál hűtőben pár óra altt visszaáll megfelelő állagúra és hőmérsékletűre
Ha elsőre nem dermed meg a lé rendesen, visszaforralható, zselatinnal feljavítható
Füstölt hús is főzhetünk bele - de ne sokat
SZEMÉLYENKÉNT 3 DB KÖZEPES BURGONYÁT MEGPUCOLUNK ÉS FELVÁGJUK...SZEMÉLYENKÉNT EGY NAGY SZELET FÜSTÖLT SONKÁT VESZÜNK,,ÍZLÉS SZERINT VÖRÖSHAGYMÁT ADUNK HOZZÁ DE EL IS HAGYHATÓ AZ...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk őket, a szeletek félig fedhetik egymást. 2. A tejszínbe belepréseljük a...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Nehéz1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. 2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 3. A szeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A húst nem csontozzuk ki, de kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. 2. Sózzuk, borssal, köménymaggal fűszerezzük és egész kevés zsiradékot és vizet aláöntve sütőben - időnként saját...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz