menu

Családireceptkönyv.hu

Rozéra sült kacsamell / comb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kacsamellek
Kacsacombok
20 dkg vaj
Frissen őrölt bors
Só (a végén, szeletelés előtt)
Méz
Vörösbor, vagy rozé

Elkészítés:


A bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!)
(A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni)
Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít
A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ beletesz
(Csipesszel dolgozzunk, a húsba nem szabad beleszúrni!)
Kellő ideig pirít, majd teflonhoz való fogóval kiemel, a zsírt a serpenyőből kiönt, a húst azonnal vissza BŐRÉVEL LEFELÉ, majd pár másodperc múlva megfordít.
Ezt az oldalt is kellő ideig pirít, majd az éleket is. Ezzel bezárjuk a hús levét aromákkal együtt a húsba - ettől lesz omlós.
A sülés végén tálra kitesz és frissen őrölt borssal szór.
80 C fokos EM sütőben 10-15 percig lefedve süt (most már az összes húsdarabot együtt). Lehet mellé narancskarikákat tenni.
Sütés közben kétszer megnéz, ekkor mézzel kevert rozé, vagy vörösborral, vagy mézes sörrel keneget, majd, ha késznek minősíthető, kivesz és10 percig fedve pihentet
Sózás felszeletelés előtt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretnek körtés-mézes krumplipüré, dinsztelt vöröskáposzta.
De borsós, bébirépás rizs is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat
A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat

A csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor sütemény
Szaloncukor sütemény

Először a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott hús
Rakott hús

A hús szeleteket sóval,fokhagymaporral fűszerezzük és kevés olajon elő sütjük. Tepsibe rakosgatjuk és megrakjuk mindenféle földi jóval. :) Sütőbe tesszük 200 fokra. Amint kezd ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj

1. Ismét egy klasszikus étel, egy kis csavarással, mert ügyebár nincs karácsony gesztenye nélkül, így ebbe is csempésztünk néhányat. A bélszínt ha kell lehártyázzuk, majd körös-kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk