70 dkg krumpli
35 dkg liszt
1 tojás
Só
Tejföl
Kolozsvári szalonna
Brinza
Krumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever.
Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben.
Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, jól összekever.
Szalonnát felkockáz, fííínomra süt.
Ez a 70-35 krumpli-liszt arány a megfelelő!
Teflonban megpirítható a nokedli, így mehet rá a sült szalonna, és kevés zsírja.
A brinzát és a tejfölt hidegen rá.
A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz egyedényes darált húsos penne elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt vagy olajat. Megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kezd üvegesedni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű