1-1,5 kg vaddisznó comb
15-20 szem borókabogyó
2-3 szál rozmaring
Petrezselyem
3-4 babérlevél
Kömény, kakukkfű
Citromfű, snidling
2 fej vöröshagyma
2 fej lila hagyma
5-6 g fokhagyma
5-6 fej gomba (utolsó 20 perc!)
1-1 paradicsom és paprika (hámozva, aprítva)
Bors, só
Fél liter vörösbor
Hagymát dinsztel, rá a paprika, paradicsom, tovább forral, rá a fokhagyma, babér.
Lassú tűzön kicsit összefőz.
Rá 3-4 tk paprika, 2 dl vízzel egyet rottyant.
Bele a hús, vízzel felönt, sóz, fűszerez
1 órát lassú tűzön fedve főz.
Bele a bor és a gomba, fedve főz 30 percet
Fedőt le, ha kell, nagy lángon besűrít
Lehet használni vadpác fűszerkeveréket
Apróra feldaraboljuk. Az apró-húson maradt zsírt nem kell leszedni, hagyjuk a húson. Serpenyőbe öntsünk olajat. Én mogyoró olajat használtam, de bármilyen kevéssé intenzív ízű olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt. Egy lábasban felmelegítjük, a vajat és 2 evőkanál olajat, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zellert, a répát és kevergetve pirítsuk n...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes