- 1 nagy csirkemell
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- fél teáskanálnyi rozmaring
- só, bors
A panírhoz:
- 2 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál kukoricapehely
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük.
Ezt követően a húsokat kivesszük a tejből és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tojást felverjük és belemártjuk a csirkefalatokat, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és az apróra tördelt kukoricapelyhet is összekeverjük és ebbe is belemártjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük és 40 percen át sütjük 180 fokon, majd melegen tálaljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában felvágjuk. A húst megtűzdeljük a fokhagymával, dörzsöljük be sóval. 2.Egy lábasban melegítsük meg a disznózsír és olaj keveréket, helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHús: 1. A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. 2. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki el...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA karfiolrózsákat sós vízben negyed óra alatt előfőzzük, a lényeg, hogy nem kell teljesen megfőzni. Olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, amit sózzunk-borsozzunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagy serpenyőt felhevítünk, felolvasztunk benne fél ek vajat és 1 ek olajat. 2. Ráreszeljük a fokhagymát, pár másodperc alatt átpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes