menu

Családireceptkönyv.hu

Dupla kávés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
6 tojás
15 deka liszt
12 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz

Mogyorós cappucino krém:
Hozzávalók a krémhez:
4 zacskó vaníliás pudigpor
1 liter tej
30 deka porcukor
35 deka teavaj
35 deka margarin
10 deka mogyorós cappucino

További hozzávalók:
Hosszú piskóta
3 evo kanál nescafé
Víz és 2-3 kanál cukor

Elkészítés:


Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, ősszé keverem és könnyeden hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütő papírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elő melegített sütőbe teszem és megsutom (tűpróba).

Mogyorós cappucino krém:
Pudingokat tejjel péppé főzöm és hagyom kihulni, közben kevergetem hogy ne borozzon be.
Teavajat, jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverem mixerrel a porcukorral és kicsinyenként adom hozzá a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérsékletű legyen a pép és a vajak mert ha nem előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz majd hozzá keverem a mogyorós cappucinót.

Nescafét leontom meleg vízzel, teszek bele cukrot, nem kell sok mert a piskóta édes s hagyom kihulni.

Sütemény összerakása:
Alulra kerül az egyik sárga lap. Rákenjük a cappucinokrém majdnem felét (egy keveset hagyunk a suti tetejére ) a krémre rá rakjuk a hosszú piskótát amit nescaféba mártunk. A piskótákra jön a krém másik fele és a másik lap. A felső lapot megkenjük a maradék cappucinó krémmel ,,mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,

Dupla kávés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ákos
Román krémes
Román krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és/vagy 12 órát pihentetjük. Ezek után négyfelé vesszük és vékonyra nyújtva a tepsi hátulján kisütjük, amit előre meglisztezünk. A nyújtótáblát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panna cotta
Panna cotta

2 ek. melegvízben elkeverjük a zselatint a leírás alapján. Lábasban tejszínt és tejet forralunk a vaníliarúddal és magjával, cukorral, csipet sóval együtt. Leszűrjük, a sűrű zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
MOSTOHA SZELET
MOSTOHA SZELET

Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Méteres kalács
Méteres kalács

5 tojássárgáját 25 dkg cukorral kikeverjük. 1 dl étolajat vagy 10 dkg vajat, 1 dl langyos vizet lassan hozzáadjuk, és végül 25 dkg lisztet, ¾ csomag sütőport és az 5 tojás keményre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk