menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete-Fehér Csokis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tészta

900 g liszt
10 g Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás + csipetnyi só
300 g porcukor
300 g vaj (vagy margarin)
300 g tejföl
3 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
2 kanál kakaó

Krém

2,4 l tej
400 g cukor
400 g finomliszt
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
4 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 g vaj (vagy margarin)
100 g fehér csokoládé
100 g fekete csokoládé + 1 kanál kakaó

Bevonat

200 g fekete csokoládé
1 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
50 g vaj (vagy margarin )
1 dl tejszin

Elkészítés:


Elkészítés

Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és 1 kiskanál rumot. A tésztákat további 4 részre vesszük! A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtuk!
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.

A tejből, lisztből, cukorral, vanilliás cukorral sürű krémet fözőnk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot! Két felé vesszük a krémet. Az 1. felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!
Amikor kihűlt a krém 4 felé vesszük mind a 2 krémet.
A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.

Néhány óra múlva , szeletelhető.

Fekete-Fehér Csokis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Franciakrémes házilag
Franciakrémes házilag

A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Madártej szelet
Madártej szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mámorító főtt diókrémes sütemény
Mámorító főtt diókrémes sütemény

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mucika
Repülő krémes (Mucika)
Avatar Mucika Kedvelnék
Repülő krémes (Mucika)

Habosra keverni és a lapokat megtölteni. A tésztából 3 lapot készíteni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk