Hozzávalók
Tészta
900 g liszt
10 g Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás + csipetnyi só
300 g porcukor
300 g vaj (vagy margarin)
300 g tejföl
3 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
2 kanál kakaó
Krém
2,4 l tej
400 g cukor
400 g finomliszt
2 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
4 kiskanál Dr. Oetker Aroma rum
400 g vaj (vagy margarin)
100 g fehér csokoládé
100 g fekete csokoládé + 1 kanál kakaó
Bevonat
200 g fekete csokoládé
1 kiskanál Dr. Oetker Aroma vanília
50 g vaj (vagy margarin )
1 dl tejszin
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a vajat, tojásfeherjét és a sót. Majd hozzákeverjük a cukrot, tejfölt, 2 kanál rumot. Végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és 1 kiskanál rumot. A tésztákat további 4 részre vesszük! A tésztákat egyenként 30x40cm tepsi tetejére nyújtuk!
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 6-7 percig sütjük.
A tejből, lisztből, cukorral, vanilliás cukorral sürű krémet fözőnk! Még a meleg krémbe belekeverjük a vajat és a rumot! Két felé vesszük a krémet. Az 1. felébe belekeverjük a fehér csokoládét, a krém másik felébe pedig a fekete csokoládét!
Amikor kihűlt a krém 4 felé vesszük mind a 2 krémet.
A tészták közé töltjük, a tetejére csokimázat teszünk, a hozzávalók összemelegítésével.
Néhány óra múlva , szeletelhető.
A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentes...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverni és a lapokat megtölteni. A tésztából 3 lapot készíteni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű