Hozzávalók a 1 laphoz:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 g sütőpor
3 ek víz
1 ek étolaj
Krém hozzávalók:
14 dkg liszt
9 deci tej
27 dkg porcukor
½ deci rum vagy rumaroma
½ liter tej
30 dkg hosszúkás baba piskóta
3 vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
Tojások sárgaját, porcukrot, vizet , olajat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, kakaóport, sütőport s lazán hozzákeverem a tojások fehérje kemény habját. Sütőpapírral bélelt tepsire öntöm s megsütöm.
Kb. 15-17 perc alatt sült meg – tűpróba. Mikor langyos lehúzom a lapról a sütőpapírt s hagyom kihűlni.
Kettő egyforma lapot sütök.
Lisztet és a vaníliás cukrot simára keverem a fele tejjel. Tej másik felét felrakom a tűzhelyre s mikor forr beleöntöm a masszát s csomómentesre főzöm álandó keverés mellett. A pépet hagyom hűlni, közben megkeverem hogy ne bőrözőn be.
A szobahőmérsékletű vajat, margarint csipet sóval és a porcukorral habosra keverem s kicsinyenként hozzáadagolom a kihűlt pépet.
Következik a sütemény töltése:
Alul az egyik kakaós lap, megy rá a krémnek a majdnem fele / egy keveset hagyunk a krémből a süti tetejére/, majd a krém tetejét meg rakom rumos tejben mártott babapiskótával melyre rá kenem a krém másik felét és le takarom a másik kakaós lappal. A lap tetejét meg kenem vékonyan a megmaradt krémmel.
A süteményt berakom hűtőbe dermedni majd olvasztott csokimázzal díszítem és szeletelem.
Gáztepsi méret 30x40 , kiadós, gyönyörű szeleteket kapunk s ami a lényeg mennyei finom sütemény.
A krémhez a pudingport,a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre kevertem, lassan hozzáadagoltam a tejet és sűrű krémmé főztem. A tetejét folpackkal letakartam és így hagytam kihű...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és belisztezek. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes„A pudingszerű angol krém (Crème anglaise, Zuppa Inglese, Eierrahm) a cukor, tojássárgája és tej hígabb keveréke, amelyben a tojássárgája fehérjéinek koagulációja sűríti be a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz