A kakaós tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütőpor
Ez az adag egy laphoz szól, de mivel nagy tepsiben sütöttem (30 × 40 cm), duplán vettem a hozzávalóit, és két kakaós lapot sütöttem.
A tekercsekhez:
7 tojásról piskóta
baracklekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg teavaj
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz
2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
barna tészta
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet, ha konzerv, akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük, ami ellepi és főzzük kb. 4-5 órát, eközben a tejből sűrű karamellkrém lesz. Ha tubusos, akkor a tubusból be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm a kávét, egy mélytányérba öntöm, és hagyom kihűlni. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját elkeverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá verem a sóval. A sárgákhoz kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C-ra. Lábasba tesszük a vizet, tejet, vajat, a sót és a cukrot. Közepes lángon felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Fakanállal folyamatosan kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes