menu

Családireceptkönyv.hu

Mandula mag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tészta:

30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg Rama
25 dkg darált dió
1 ek kakaópor
1/2 citromhéj
2 ek rum
1/2 cs sütőpor

Krém:

3 tojás
25 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 mandula aroma

Elkészítés:


A tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük.

Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg puha margarinnal, majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.

Mandula mag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

A hozzávalókat összegyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd ostyasütőbe téve egyenként, fél perc alatt kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
BÖGRÉS TÚRÓS EGY KICSIT MÁSKÉPPEN:
BÖGRÉS TÚRÓS EGY KICSIT MÁSKÉPPEN:

A tojások fehérjét habbá verem. A 2 tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáteszem a száraz anyagokat, és az olajat a joghurttal együtt. Végül hozzá keverem a felvert f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zserbó bon bon
Zserbó bon bon

Annyi baracklé, hogy jó lágy tésztát kapjunk. A tésztát darált dión kinyújtani, felkockázni vagy golyócskákat formázni, majd csokiba mártani.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hangyaboly
Hangyaboly

A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk