menu

Családireceptkönyv.hu

Francia quiche-diétás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához

10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojássárgája
10 dkg vaj

kb. fél deci víz

Hozzávalók a töltelékhez

4 tojás
250 ml light tejszín
50 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 szárított paradicsom
5 dkg parmezán
só, bors

Elkészítés:


A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap.

Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd.

Trükkök, tippek, praktikák:


A quiche-ben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod. Természetesen készülhet belőle húsos változat is, de lehet spárgás, cukkinis vagy brokkolis. Használd a kedvenc alapanyagaidat és a kedvenc fűszereidet.

Francia quiche-diétás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Nádasdy gombóc
Nádasdy gombóc

A tejet elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha a tej már langyos, mehet bele a búzadara is. Ezután folyamatos kevergetés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pásztorpite
Pásztorpite

A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-e...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A héjában fõtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztõvel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegõt beledolgozva - dagaszd sima tésztáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol
Csőben sült besameles brokkoli és karfiol

A karfiolt és a brokkolit feldaraboljuk, ételízesítős vízben puhára főzzük, de ügyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik. Szűrőben csepegtessük le. A főzőléből teg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk