18 x 23 cm-es mérethez
Mákos réteg:
16 dkg kókuszreszelék
14 dkg mák
14 dkg lenmag
20 dkg aszalt datolya
2 dl víz
2 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Almás réteg:
2 kg alma
4 evőkanál útifűmaghéj
4 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
Tetejére:
kókuszreszelék
1. A kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le.
2. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre.
3. A két alapot illetve a többi hozzávalót dolgozd össze, egynemű "tésztát" kapsz.
4. Az almát pucold meg, reszeld le, nyomkodd ki a levét. Add hozzá az útifűmaghéjat és a mézet, ízesítsd fahéjjal.
5. A mákosmassza felét simítsd a tepsibe, egy kanád domború felével egyengesd el. Erre kerüljön az almás massza fele, ezt is simítsd el. Morzsoljuk rá a maradék mákos masszát. Óvatosan, hogy az almás részt ne nyomd szét, egyengesd simára. Végül mehet rá a maradék almás keverék, a tetejét hintsd kókuszreszelékkel.
6. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy igazán jól összeálljon a süti. Kockákra szeletelve kínálhatod.
a mandarint meghámozom és egyik felét gerezdekre vágom. A másik felét félbevágom, és a levét kicsavarom. A tejszínből a habfixálóval kemény habot verek. a tejet felforralom, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozom, cukorral összekeverem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A tojásokat a cukorral és a tej felével kikeverem, hozzáadom a többi belevalót, a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőször e KRÉMET készítjük el -a vajat felolvasztjuk -hozzáadjuk a tejet + a többi hozzávalót -folyamatosan kevergetjük --a tűzről levesszük -hűlni hagyjuk -az élesztőt felfu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot, majd ezt a keveréket vegyítsük a liszttel, a szódabikarbónával a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű