HOZZÁVALÓK:
1 közepes fej karfiol
25 dkg sovány túró
2 db tojás
3 evőkanál paleo vagy Norbi liszt
2 db tojásfehérje
só, bors
kevés reszelt sajt, vagy parmezán a tetejére
A karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hozzá egy evőkanál lisztet. Szórd meg sajttal, vagy magokkal a tetejét. Előmelegített sütőben süsd, inkább alacsonyabb hőfokon (160 fok körül) de hosszabb ideig.
40-50 perc ennek a pogácsának a sütési ideje.
Tojásfehérjét habbá verni. A többi hozzávalót összekeverni (mixer), és ebbe forgatni bele a fehérjehabot + a mazsolát. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelni, ebbe mehet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak, majd vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukor egy részével langyos tejben elkeverve felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával jól kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. A tésztát 4 részre...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók egy laphoz -3 sárgája 3 kanál cukor 3 kanál olaj,kavarjuk míg kifeheredik, aztán hozzá adjuk a 3 felvert fehérjét és óvatosan belekeverunk 3kanal lisztet. Tepsim mérete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű