menu

Családireceptkönyv.hu

Vöröslencse fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre vörös lencse
1/2 bögre bulgur
1/2 bögre olívaolaj
1 közepes hagyma apróra vágva
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál sűrített paradicsompüré
1 citrom
1 csokor petrezselyem
1 csomag újhagyma

Elkészítés:


Mosd át a lencsét, majd 2 bögre vízben főzd félpuhára (kb. 10 perc).
A bulgurt hasonló módon készítsd elő, de ezt főzd puhára (kb.20 perc)
Az apróra vágott hagymát, újhagymát futtasd meg az olívaolajon, majd merd hozzá a paradicsomsűrítményt és fűszerezd.
Keverd össze az összes hozzávalót és az apróra vágott petrezselymet, majd formázd meg a fasírt pogácsákat.
Forró olajban süsd mindkét oldalát 3-4 percig
Fogyasztás előtt csavarhatsz rá citromlevet is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vörös lencséhez nagyon jól harmonizálnak a keleti fűszerek. 1-2 teáskanál garam masalával, római köménnyel vagy friss korianderrel hihetetlen ízorgiát varázsolhatsz az asztalra!

Vöröslencse fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csikós tokány
Csikós tokány

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Csirkecomb zöldséges csicseriborsóval
Csirkecomb zöldséges csicseriborsóval

A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a padlizsánt felkockázzuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk. A csirkehúst sózzuk és borsozzuk, majd egy mélyebb serpenyőben 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Rakott tejbegríz
Rakott tejbegríz

Tejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
TEJSZÍNES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI
TEJSZÍNES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Ezután meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A spenót szárait letépkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk, aztán forrásban lévő sós vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk