Itt az ideje, hogy a történelmi múltú desszertet te is megtanuld elkészíteni, méghozzá nem akárhogyan: a klasszikus Gundel Károly-féle recept alapján.
Gundel-palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
• 25 dkg liszt
• 4 dl tej
• 2 tojás
• 2 dkg cukor
• olaj
• csipetnyi só
•
Hozzávalók a diós töltelékhez:
• 25 dkg cukor
• 20 dkg dió
• 5 dkg mazsola
• 3 dl tejszín
• 1 evőkanál rum
• citromhéj
Hozzávalók a csokoládémártáshoz:
• 5 dkg étcsokoládé
• 2 tojássárgája
• 2 evőkanál kristálycukor
• 1 evőkanál rum
• 1 teáskanál kakaópor
• fél evőkanál vaj
• fél csésze tej
• fél teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés menete:
A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől lazább lesz az állaga. Megolajozott serpenyőbe tegyél egy merőkanálnyi tésztát, folyasd szét, és mindkét oldalát süsd szép színesre.
Elkészítés menete:
A lisztet a tojással, a cukorral, a sóval és a tejjel keverd simára. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kis szódavízzel hígíts rajta, ettől lazább lesz az állaga. Megolajozott serpenyőbe tegyél egy merőkanálnyi tésztát, folyasd szét, és mindkét oldalát süsd szép színesre.
: Gundel Károly receptje alapján
A Gundel-palacsinta igazi hungarikum, aminek a receptjét nem árt ili elraktároznod.
A kelleveleket sós, borsos, fokhagymás vízben puhára főzzük, finoman összetörjük, majd 25 d lisztből, 1 tojásból, sóból készült sűrű palacsintatésztába forgatjuk, ízesítjük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Egy finom palacsinta receptet szeretnék veletek megosztani ,ami melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. A juhtúróval sokak által Brindza - nak ismert érlelt túróval töltve nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesMegpirítjuk a bacont saját zsiradékéban, felöntjük annyi főzőtejszínnel ami nagyjából ellepi, ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a apróra vágott metél...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű