menu

Családireceptkönyv.hu

Almás süti


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2 tojás
4 ek méz
1 dl tej
10 dkg vaj
2,5 kg alma
30dkg cukor
2 cs vanília puding
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
4 ek tejföl
1 tk fahéj
1 cs babapiskóta

Elkészítés:


A lisztet összedolgozzuk a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a mézet és a tejfölt.
2 lapot sütünk belőle.

Krém:
A reszelt almát lepároljuk a fahéjjal és a cukorral.
1 dl tejben elkeverjük a 2 csomag pudingot és összefőzzük az almával.

A kihűlt első lapra rákenjük a krém felét.
1 sor babapiskótát teszünk rá, majd erre rakjuk a krém másik felét.
A második lapot erre fektetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Keleti csemege
Keleti csemege

1 csomag Ramát, 12 dkg cukrot és a 4 tojássárgáját megfőzöm. Nem túl magas lángon, mert a tojássárgája megfő. 25 dkg darabolt diót belekeverek. Ezután 20 dkg cukrot pirítok és bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Ezután egy másik tálban összekev...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti máz puncsos
Süti máz puncsos

A pudingporokat kikeverjük az üdítővel,sűrűre főzzük ,hagyjuk kicsit hűlni majd a tészta tetejére kenjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Forró almás pite RIZSLISZTBŐL
Forró almás pite RIZSLISZTBŐL

Először a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném. Mikor ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk