menu

Családireceptkönyv.hu

Zalai kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
1 dl étolaj
3 ek cukor
25 szem szacharin

3 dl tej
1 élesztő
kakaó

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrom, és ketté választom a tésztát.
Az egyik felébe 1 ek kakaóport gyúrok. (kakaót feloldom tejben)
Mind a 2 tésztát vékonyra kinyújtom, majd egymásra helyezem őket.
Feltekerem hengerbe, szélét megvizezem, hogy összeragadjanak.
1 órát kelesztem.
Előmelegített sütőben megsütöm, félsüléskor kristálycukorral megszórom.

Trükkök, tippek, praktikák:


180°

szacharint feloldom vízben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Élesztős mákos kifli
Élesztős mákos kifli

A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal. A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Fonott-foszlós kalács
Fonott-foszlós kalács

Az élesztőt 50 ml tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy...

Elkészítési idő: Kb 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Langalló
Langalló

A hozzávalókat közepesen kemény tésztává dagasztom majd 45-60 percig kelesztem. Mikor megkelt, a cipót tepsi nagyságúra nyújtom. Kivajazott tepsibe teszem, a tészta tetejét megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
166.Kelesztés mikor jó
166.Kelesztés mikor jó

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk