menu

Családireceptkönyv.hu

166.Kelesztés mikor jó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Valószínűleg nem kelt meg, vagy túlkelt!
ujjpóba
-Ha sütés előtt a megkeltnek vélt tésztát az oldalán ujjaddal finoman megbököd, az gyorsan visszaugrik/visszazár, akkor még keletlen.
-Ha lassan zár vissza a bökéskor keletkezett mélyedés, estleg még kicsi nyoma is marad, akkor jó.
-Abban az estben ha ott marad az ujjad helye, és körülötte még össze is esik a tészta, akkor az már túlkelt. Ilyenkor még újra lehet formázni.
-Ha bemetszéskor szépen, egyenletes tempóban szétnyílik, akkor jó a kelesztés, ha hírten nyílik szét, akkor még keletlen.
-Ha húzza a penge, nem nyílik szét, sőt össze is esik, akkor szintén túlkelt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Fornetti pogácsa
Fornetti pogácsa

Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
sós vajas tekercs
sós vajas tekercs

A tejet a cukorral megmelegítjük langyosra, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefírt tálba tesszük, és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az össz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Csokis kalács
Csokis kalács

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszünk 1 ek. kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sajtos pogi (Cookta)
Sajtos pogi (Cookta)

A tejfölt, 1 db tojást, a puha vajat dagasztógépbe tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, kb 100 g reszelt sajtot, az élesztőt, sót. Elindítjuk a dagasztást, majd kelni hagyjuk egy n...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk