A kiflihez:
30 dkg Mester KenyérMix liszt
300 ml langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
1 tk. útifűmaghéj őrlemény
18 gr friss élesztő
1 ek olaj
A kiflibe:
-virsli
-mustár
-ketchup
-majonéz
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé keverjük. Majd vizes vagy olajos kézzel 6db hosszúkás kifliket formázunk belőle.
Kb fél órát kelesztjük, majd közepes lángon készre sütjük.
Ha kihűlt hosszába kettévágjuk, beleteszünk egy főtt virslit, majd ízlés szerint csurgatjuk mustárral, majonézzel, ketchuppal....
A tojásokat szétválasztom a sárgáját kikeverem a cukor felével,a fehérjét felverem habbá a sóval,és a maradék cukorral,a lisztet összekeverem a sütőporral,aztán a két masszát össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1.) A mákot a sütőporral összekeverjük. 2.) A tojásokat sóval és a citromhéjjal gyors fokozaton félkeményre verjük, majd a porcukorral teljes keményre. 3.) Kisfokozatra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit meghámoztam, felkockáztam, megfőztem, összetörtem, majd hagytam kihűlni. Mikor kihűlt, beleütöttem a tojást, eldolgoztam és hozzáadtam a lisztet, valamint a sót. Jól gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű