- 10 dkg Mester kenyérmix liszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1tk tökmag
- 3 szál újhagyma
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt (az újhagymát felkarikázva), csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tepsi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepeshttps://www.facebook.com/groups/1931980320409219/posts/3546174925656409/?__cft__[0]=AZXx00Jead3UAGIC_RPYzwShywV5JqEHlV2QO-69VlOd4WL7jXYzfazCYtwJbT9zEHOkXBNmoXy1rnnlYeLaJ705Tr_tQQx_...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot felaprítjuk és egy mély tálba tesszük. Ráöntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzátesszük a többi hozzávalót a só kivételével, jól kidagasztjuk, végül a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olajat és a vizet egy tálba öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Lefedjük és hagyjuk állni legalább 3 órán át. 3. Ezt követően...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz