1/2 kg nutri free mix per pane liszt
1/2 friss élesztő
5 ek. kristálycukor
5 dkg olvasztott margarin + 5 dkg a tetejére
3 dl langyos tej
1 tojás
csipet só
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval jól összedolgozzuk, míg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. Még egy kicsit átgyúrjuk lisztezett kézzel, addig hogy ne ragadjon, majd kb 50 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, téglalapokat vágunk, megtöltjük, feltekerjük, s a tepsibe egymás mellé tesszük úgy, hogy egymás mellé érjenek. Tetejét az olvasztott margarinnal megkenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval, ezután készre sütjük közepes lángon. Most saját készítésű szilvalekvárt és s.barack-s.dinnye lekvárt használtam
ozzávalók: 220 ml (220 g) langyos tej 2 teáskanál cukor 80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő) 1 kg liszt 3 teáskan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Ezután kicsit átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 25 cm-es h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes