- 10 dkg Mester házi kenyértliszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- tetszés szerint tehetünk bele magvakat
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
A cirok igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma. Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel, így vércukorszintünket is kevésbé terheli meg.
1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste összekeverem a gyorskovászt, letakarva a konyhapulton hagyom. Reggel hozzáadom az összes többi alapanyagot, alaposan kidagasztom. kicsit állni hagyom és ismét átgyúrom. Ha...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesA liszteket a munkaasztalra szitálom és elkeverem a sóval (külön-külön). Ami a teljes kiőrlésűből fent marad, azt is beleöntöm, és egy mélyedést formálok a közepén. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a tejet, az olajat és a vizet egy tálba öntjük, majd jól összegyúrjuk. 2. Lefedjük és hagyjuk állni legalább 3 órán át. 3. Ezt követően...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz