1 csomag gluténmentes spagetti tészta
20-25 dkg gluténmentes sonka
10-15 dkg füstölt Anikó sajt
2 dl főzőtejszín
bors
oregano
bazsalikom
A tésztát kifőzöm sós, picit olajos vízben. A vékony, apró csíkokra vágott sonkát megpirítom. A befűszerezett főzőtejszínt ráöntöm a sonkára, majd belereszelem a sajtot és sűrűsödésig kevergetem. A kifőtt tésztára öntve tálalom.
Aki a sült tésztát szereti, beteheti a sütőbe egy kis időre plusz reszelt sajttal megszórva.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánt felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. 2. A raguhoz kockázzuk apróra a hagymákat, egyéb zöldségeket. 3. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFőzd ki a tésztát bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Olvaszd fel egy serpenyőben a vajat, tedd hozzá a préselt fokhagymát, és ad...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű