menu

Családireceptkönyv.hu

Füstölt sajtos cukkinigolyó GM


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
5 dkg dkg reszelt füstölt Trappista sajt + 1 teáskanál reszelt parmezán
3-4 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)

Elkészítés:


A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk nedves kézzel, majd zsemlemorzsába hempergetjük.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világosbarnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom paradicsomsalátával.

Füstölt sajtos cukkinigolyó GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Rántott gomba
Rántott gomba

A rántott gombához egyenlő nagyságú, körülbelül 5 cm átmérőjű gombát szerzünk be. A vargányának a felső, barna hártyáját lehúzzuk. A megtisztított gombafejeket forrásban levő, enyh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Cukkinis rizs
Cukkinis rizs

A rizst megfőzzük. A cukkinit fél centi vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd egy tányérra kiszedjük. Ezután olívaolajon me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré (ny)
Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré (ny)

Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A brokkolit félig puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Falafel
Falafel

A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk