50 dg máj (csirke, kacsa esetleg libamáj)
5 dg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 nagy fej vöröshagyma
1 csapott evőkanálnyi majoránna
só és frissen őrölt bors
Mosd és tisztítsd meg a májat, vágd egyenletes apró darabokra.
A hagymát és szalonnát kockázd fel kis darabokra.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd meg az olajat és dinszteld meg rajta a hagymát.Ha már üveges, mehet rá a szalonna, majd a zsírjára pirult, jöhet a máj is-
Fűszerezd a borssal, majorannával és főzd készre a májat. Ha már majdnem kész is, add hozzá a reszelt fokhagymát és a sót.
Gluténérzékenyek nem fogyaszthatnak gyári májkrémet az adalékanyagok miatt. Mivel Bálint szerette a májkrémet, egy jó megoldásnak tűnik otthon csinálni. Még nem csináltam, ezért kipróbálás után biztos lesznek a recepten változtatások.
A salátát leveleire szedve jó alaposan mossuk meg, több váltás vízben. Egy nagy edénybe keverjük össze a vizet, cukrot, sót és ecetet és ebbe a lébe tegyük a salátaleveleket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát keverőtálba öntjük. Elkészítjuk a majonézt. A tojássárgákhoz adjuk a mustárt, és vékonyan csorgatva, robotgéppel belekeverjük az olajat. Belekeverjük a tejfölt. Ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölcsérformát készítsük el. A tölcsér méretét mindenki maga döntheti el, én pl. egy A4-es papírt hajtottam félbe, de készíthetjük nagyobbra is. Vegyünk egy A4-es papírt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű