6 tojás,
6 púpozott evőkanál cukor
1/2 citrom lereszelt héja
6 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál (kukorica)keményítő
késhegynyi GM sütőpor
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját.
A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal a cukros masszába keverjük a mixerrel.
Hozzáadjuk a rizslisztet és a keményítőt és azokat is a mixerrel keverjük el.
Végül egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy22 x 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
A tepsit betoljuk a 160 C fokra előmelegített sütőbe és a piskótát kb. 25 perc alatt megsütjük.
Kivesszük s sütőből és 1-2 percig a tepsiben hagyjuk a tésztát.
Egy ruhát meghintünk porcukorral és a piskótát ráfordítjuk. Lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt feltekerjük. Kihűtjük.
Végül megkenjük sárgabarack lekvárral vagy tetszés szerinti krémmel (recept másutt)
A recept Limara pékségéből való és nagyszerűen működik.
http://www.limarapeksege.hu/2014/02/rizslisztes-piskota.html
A képen látható kávétortát 2014 karácsonyra sütöttem. A krém Kiss Dóritól való, külön recepten írom be.
Darabokra törjük a csokit, és a vajjal, a langyos tejszínben elkevert kávéval együtt vízfürdőben megolvasztjuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a cukrot. Megvárjuk, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérje habbal lazítjuk. Kivajazott 21 cm-es kapcsos tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot 5 dl tejjel tedd fel főni. A maradék tejben keverd el csomómentesre a pudingport. Amikor felforrt a cukros tej, öntsd bele a pudinporos keveréket és sűrítsd be a pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes