2 dl LM tej
1 evőkanál (kukorica vagy burgonya) keményítő
2 evőkanál (nád)cukor
2 tojás
20 dg lágy vaj vagy Liga margarin
15 dg GM porcukor
Forrald fel a tejet a cukorral. Old fel a keményítőt 1/2 dl hideg vízben csomómentesre.
Verd fel a tojásokat habverővel habosra, majd keverd fel ismét a keményítőt (leülepszik) és add a tojáshoz, majd add a keveréket a felforralt, tűzről levett tejhez habverővel kevergetve.
Tedd vissza a tűzre és főzd kevergetve közepes tűzön amíg pudingszerűre nem sűrűsödik. Ebben a stádiumban ízesíthető kakaóval, olvasztott csokival,kávéval, apróra vágott őszibarackkal, citrommal vagy narancshéjjal.
Míg le nem hűl, folyamatosan kell keverni ( a legjobb egy kézi mixer) mert különben bőr keletkezik rajta és ettől csomós lesz.
Időközben habosra kell keverni a lágy vajat/margarint a cukorral.
Amikor a főzött krém teljesen hidegre lehűlt, összekeverjük a főtt és a vajat krémet habosra.
Tészta készítése: 1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, mí...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű1/2 kg rétes- és sima liszt felesben 2 egész tojás csipet só és cukor annyi tej amivel ezt simára keverjük (kb. 3dl) majd sima csapvízzel palacsintatészta sűrűségűre hígítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl meggylében megfőzünk 1 csokipudingot 1 kk fahéjjal és 2 ek cukorral. 1 margarint 20 dkg cukorral szép krémesre keverünk majd hozzáadjuk a kihült csokis krémet. a végén hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megszokott módon először a tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet. és végül a tojás habját, meg a lisztet a sütőporral. 2. Mikor kicsit kihűl, megkenem őszi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű